lauantai 30. huhtikuuta 2011





Syntymäpäivälahjaksi siskoksille - toinen pitää sinisestä ja toinen punaisesta. Tein ruusut samalla ohjeella kuin aikaisemminkin:)

perjantai 29. huhtikuuta 2011


Pojalla huomenna synttärit - on kauan pyytänyt minua tekemään kilpikonnan ja nyt ajattelin tarttua puikkoihin kun löysin kivan ohjeen (Maija Paavilainen, Pehmoisia neuleleluja). Jostakin syystä en oikein tykkää tehdä neulottuja tai virkattuja leluja vaikka ovat kyllä ihania lahjoja:) Jämälankoja saa hyvin käytettyä ja sisälle uppoavat pienet langanpätkät täytteeksi. Se "oikea" lahja pojalle on jotain ihan muuta, teknistä ja -huoh- tylsää (äidin mielestä). Tässä on vähän pehmikettä kovaan ja tietokoneistettuun maailmaan:)


Ja tässä tämän päivän tunnelmia. Väsymystä on kun ei aurinkokaan paista ja pitäisitehdä -lista on varsin pitkä. Mutta, huomaan itsessäni ilokseni asenteen muuttumista näissä "en ehdi tehdä kaikkea" -tilanteissa. Olen miettinyt tätä kiireistä nykypäivää paljon ja tietoisesti hidastanut tahtia. Kaikkea ei tarvitse ehtiä ja sen mitä tekee voi tehdä kunnolla ja siitä nauttien. Sillä aikaahan meillä on - kyse on siitä kuinka sen käyttää:)



Sima tuloillaan...





Ja äidin hupulainen lempipuuhassaan tänäaamuna. Taitaa hänkin tykätä langoista:)

Rakas mummuni täytti eilen 85 vuotta - oli ihanat juhlat, jossa läheisiä mukana.

torstai 28. huhtikuuta 2011

Ruusu mummulle


Löysin  Ninuskan blogista ihanan ruusun ohjeen jo kauan sitten ja tänään kun mietin mitä tekisin rakkaiselle mummulleni niin se tuli mieleen. Virkkasin ruusun Novitan Kotiväki -langasta. Helppo ja kaunis - hiuksiin, lakkiin, rintakoruksi tai mihin vain. Minä tein tästä mummulle "rintarossin" ja tykkäsi kovasti:)


Kaunis ilman helmiäkin



...mutta halusin keskelle muutaman valkoisen helmen.

Kiitos Ninuskalle ohjeesta:) Näitä tulee varmasti tehtyä jatkossakin.


maanantai 25. huhtikuuta 2011

Kevätlakki pikkuiselle


Ottobre -lehden kaavalla (1/2007).
Huomaatteko muuten että linnunpönttöön on sinitiainen (liekö sama kuin viime vuonna) tuonut muutaman risun:)




Kutsukortteja kierrätystyylillä:) Vanhoja cd-levyjä liimattu pahville ja keskelle pääsiäismunayllätyksiä, joita on kertynyt vuosien varrella aika paljon. Poika tykkäsi näistä "3D -kutsuista"! Tosin kirjekuoressa näitä olisi vähän vaikea lähettää.

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011









Tyttö lensi ovelta ovelle, ei luudalla vaan keppihevosella:)
Olen niin onnellinen tuosta rintarossista jonka tytär oli minulle tehnyt "pääsiäislahjaksi". Neulahuovutettu ja koristeltu lasihelmillä. Kaunis!
















Järjestelyinto iskenyt - sellainen iskee minuun melko harvoin... Olen useamman päivän yrittänyt saada aikaan selkeää järjestystä lähinnä käsityötarvikkeille. Ja palkinnoksi löysin pari vuotta hukassa olleen puutarhasuunnitelman ja paljon muutakin (esimerkiksi tuollaisen ristipistotyön jota olen joskus ehkä 15v sitten aloittanut muliinilankojen jämillä tekemään). 

lauantai 23. huhtikuuta 2011



Itsekin osallistuin tähän ihanaan arvontaan:)

Keväisiä kotikuvia











Pidän sisustuksessa vaaleista hempeistä väreistä, mutta toisaalta myös kirkkaista. Pidän rauhallisesta tunnelmasta, toisaalta iloisesta oivalluksesta ja vastakohtaisuudesta. Tykkään vanhoista räsymatoista ja ikiaikaisista esineistä. Ehkä mieluiten asuisin vanhassa punaisessa hirsitalossa, jonka ruutuikkunat olisi tehty käsinpuhalletusta lasista ja jonka lattialankut olisivat nähneet jo sata vuotta elämää.
Mutta vaikka kotimme onkin vielä melko uusi, niin on sekin jo nähnyt aika monenlaisia päiviä ja elää meidän perheemme näköistä elämää:) Sitä sisustetaan rakkaudella ja niin että olisi hyvä olla jokaisella.

Muuten, tykkäsin jo alle kymmenvuotiaana hirmuisesti museoista (varsinkin täällä kotimaassa on paljon sellaisia kotiseutumuseoita joissa on vanhoja taloja museokäytössä). Museon merkki on ehkä ensimmäisiä merkkejä jonka opin tietämään ja kesälomareissuilla niissä usein pysähdyttiin.

Tuo ruskea tuoli on luultavasti Kalle-isopappani käsin tekemä. Se oli sellainen turkoosiksi maalattu, tykkäsin siitä niinkin - mutta antiikkia harrastava henkilö halusi sen kunnostaa mahdollisimman helläkätisesti ja kaunis siitä tuli, kun rapiseva maalikerros poistettiin:)

Me on oltu paljon ulkona - niin ihania kevätpäiviä! Eilenkin kierrettiin 5km lenkki (huh, kun otti voimille tälle pullamasulle, siis minulle) ja loppumatkasta piti jo riisua takki pois kun aurinko niin lämmitti.
Pikkuisen ensimmäinen kevät:)

perjantai 22. huhtikuuta 2011




Siunattua pääsiäistä sinulle! Jeesus ei jäänyt hautaan vaan elää.

Tänä päivänä Sinut ristiinnaulittiin
kuulin, kuinka nauloja hakattiin
Minä seisoin joukossa monen Sua pilkkaavan
tiesin, että olet Poika Jumalan

Tänä päivänä Sinut ristiinnaulittiin
minä kuuntelin kuinka tuskalles naurettiin
Katsoit silmiini enkä vihaa niissä nähnytkään
kipu rinnassani alas painoin pään

Mä Hänet siinä nään
Pois käännän pään
veri vuotaa pitkin kasvojaan
Hänet ristillä nään
pois käännän pään
On silmissänsä rakkautta vaan

Tänä päivänä Sinut ristiinnaulittiin
orjantappurakruunu päähäsi painettiin
Risti kohosi taivasta vasten kummulla Golgatan
minä polvillani katselin kirkkautta Jumalan

 (olen tehnyt tämän laulun kauan sitten)

torstai 21. huhtikuuta 2011












Ehdin vielä nappaamaan kuvan viimeisistä suklaamunista, ennenkuin nekin häviävät herkkusuihin:)







Meillä asuu sellainen kohta yhdeksänvuotias mukava pojanmossi joka on tykännyt aina luonnosta, eläimistä, ötököistä. Hänellä on usein kiikarit kaulalla. Ja jos joskus kirjakaupassa käydään, tulee sielä ulos luontokirja kainalossa. Kirjaston poistomyynistä on myös löytynyt monta mielenkiintoista opusta.
Taas yksi päivä tämä ihana pikkumies ryntäsi ulkoa sisälle tarkistamaan ötökkäkirjasta minkä perhosen oli juuri nähnyt, joku kiitäjä se kuulemma oli.

Linnunpönttöön ei ole vielä tullut vuokralaisia - viime vuonna tähän aikaan siellä asusteli jo sinitiainen ja sisusti sitä oksilla ja sammalella:)

tiistai 19. huhtikuuta 2011




Kirjat ovat meillä nyt kovassa kulutuksessa. Niitä paitsi luetaan niin maistellaan, purraan, revitään, haistellaan. Ja samat kirjat voi lukea vaikka yksitoista kertaa samana päivänä:) Uudet ja kirjastosta lainatut kirjat eivät ole ollenkaan niin kivoja vaan ne tutut joiden sanat kuulostavat hassuilta. 




Tällaiset pitkät sukat samaisesta alpakasta (kevätlapaset vielä tulossa). Aika hyvä malli tämä, pysyvät pulleissa jaloissa hyvin. Ohje: Pikkulapsen pitkät sukat

lauantai 16. huhtikuuta 2011











Sain ihanan ison kimpun tulppaaneita!
Ja etsin pojan huoneesta, kaiken tavaranpaljouden keskeltä tuon tosi vanhan ruosteisen karttapallon, joka on löytynyt isomummulan vintiltä. Se pääsi arvoiselleen paikalle olohuoneeseen.




Tyttönen innostunut neulomisesta ja virkkaamisesta - toissapäivänä sai mennä kouluun omatekemä ihana kaulahuivi kevättuulessa heiluen. Nyt on puikoilla ensimmäiset sukat!




Keväisestä verhokankaasta syntynyt kuistille valoisa tunnelma (vaikka kuvina onkin syksyistä omenasatoa...).
Kirjastosta löysin kivan kirjan, josta piirsin talteen muutaman kaavan:)









Päivittäinen vaunulenkki, pikkuinen ei suostu nukkumaan toisia päiväunia kuin ainoastaan liikkuvissa vaunuissa - hyvä niin, äidin kannalta. Vettä on paljon joka paikassa, koska lumi on alkanut sulaa kohinalla. Leskenlehteä en vielä löytänyt.