tiistai 17. toukokuuta 2011

Hunajaista

Käytän nykyään tosi paljon hunajaa ja aina vain enemmän ihastun siihen!
Korvaan sillä tavallista sokeria ja joskus kun iskee makeanhimo, otan ihan lusikalla sellaisenaan:) Hunaja on paljon valkoista sokeria makeampaa ja siksi sitä tarvitsee käyttää vähemmän. Mutta ennenkaikkea se on terveellistä ja sisältää yli 200 luonnosta peräisin olevaa ainetta. Tuosta kirjasta (kannattaa lukea jos yhtään kiinnostunut hunajasta) löysin paljon mielenkiintoista tietoa vaikka paljon on vielä hämärän peitossa koska hunajaa on niin vähän tutkittu.
Niin ja hunajalla on antibakteerisiakin vaikutuksia ja siksi sitä käytetään jopa haavanhoidossa jossakin päin maailmaa. Voi autaa myös erilaisissa iho-ongelmissa, päänahan hilseilyssä... Ja monessa muussa:)
Jopa unilääkkeenä.
Itse yritän päästä kaikenlaisista turhista kemikaaleista ja keinotekoisista aineista eroon ja onkin mahtavaa että Taivaan Isä on luonut näin mahtavan systeemin kuin mehiläiset ja hunajan (on muuten aika uskomatonta kun alkaa tuotakin asiaa miettimään, miten mehiläiset osaavat niin taitavasti hommansa).
Suosittelen (ja itse käytän luomuhunajaa, joka tuotetaan mahdollisimman kaukana teollisuudesta ja saasteista - mehiläiset keräävät hunajaa noin 2km säteeltä ja näinollen hunajan puhtautta on mahdollista melko hyvin valvoa).
Hunajaista päivän jatkoa!

Ei kommentteja: