tiistai 26. heinäkuuta 2011
Illan oma hetki - pyykinpesua, herkkuja, virkkausta ja mukillinen teetä. Minun on saatava olla edes kerran päivässä hetki yksikseen ja yleensä se hetki järjestyy illalla kun villahousu nukkuu ja muut touhuavat omiaan.
Niin muuten, olen nyt pessyt kuukauden ajan pyykin pesupähkinöillä (yläkuvassa) ja olen ollut melko tyytyväinen. Normaalilikainen pyykki puhdistuu, mutta jos on tahroja niin ne on käsiteltävä ennen koneeseen laittamista sappisaippualla.
Pesupähkinöitä halusin kokeilla siksi että
- en pidä hajustetuista pyykinpesuaineista, vaan haluan pyykin tuoksuvan ainoastaan puhtaalta
-pesupähkinöistä ei jää mitään allergisoivia jäämiä pyykkiin, ovat luonnontuote
-pyykinpesu tulee edullisemmaksi
-käytetyt pesupähkinät voi heittää kompostiin
-luontoystävällisiä
-ja minä nyt vaan oon tällainen hupsu, joka haluaa kokeilla joitakin vaihtoehtoja tässä kemikaalimaailmassa:)
-ja ne on vielä lisäksi kauniita lasipurkissa!

Pähkinöitä on ihan helppo käyttää; muutama pähkinä puolitetaan tai murskataan ja laitetaan pieneen pussiin pyykin joukkoon.
Samoja kuoria voi käyttää useamman kerran, kunnes niistä ei enää liukene puhdistavaa sapoiinia.
Tosin valkoinen pyykki voi ajan mittaan harmaantua, jonka vuoksi käytän valkoiselle pyykille "valkaisuaineena" ruokasoodaa pesuainelokerossa.
Ajattele nyt, tällaisia pesuaineitakin Jumala on luonut meille, miksi käyttää voimakkaita luonnolle (ja ihmiselle) haitallisia aineita?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paitsi, jos sattuu olemaan allerginen pähkinälle, kutisee koko keho! Kokemusta on, näille kävi meidän nuorelle. Muuten tuli kyllä puhdasta pyykkiä!

Mukavaa kesää! Kiva blogi sulla!

T. Pinksu

kivitasku kirjoitti...

Vai niin - luin jostakin että eivät aiheuta oireita edes pähkinäallergikoille, mutta ei näköjään olekaan välttämättä niin... Kiva, että kävit täällä, kiitos:)