sunnuntai 16. joulukuuta 2012 
Surullinen olo. On niin paljon sellaista, mitä ei voi ymmärtää. Sellaista joka nostaa mustia tunteita möykyksi sydämeen. Otan pikkuihmisen syliini ja rutistan -sinun maailmasi on vielä niin kaunis ja puhdas. Ilosi on joulukuusenkynttilän kimalluksessa, lumihiutaleen lennossa, kodin turvassa.
 
Ristin käteni.
Ole lähellä häntä, joka suree tällä hetkellä, ikävöi rakastaan tai pelkää elämää.
Ota suureen syliisi lapsi, joka janoaa rakkautta, mutta saa vain kylmiä katseita ja kovia sanoja.
Anna jokaiselle lapselle turvallinen joulu, raitis joulu.
Anna jokaisen lapsen lähelle joku jonka sydän välittää ja rakastaa, joka on valmis ottamaan ehdoitta syliin, laulamaan ja leikkimään, lukemaan satuja.
Anna meidän ymmärtää, mikä on tärkeintä nyt jouluna ja joulun jälkeenkin.
Lämpö, turvallisuus, läheisyys, rakkaus, välittäminen, vierelle pysähtyminen, kannustaminen, tukeminen, omastaan antaminen, hätään vastaaminen, edes pienen taakan ottaminen toisen harteilta.
Älä anna kyynisyyden vallata sydäntämme liian usein ympärillämme tapahtuvien julmuuksien vuoksi. Anna sydänten pysyä tuntevina. Anna halua tehdä jonkun pienen tai suuren ihmisen elämästä vähän parempaa.
 
Lapsen ilo tarttuu minuunkin, laitan joululaulun soimaan, sytytän kynttilän ja pipareiden tuoksu leviää uunin lämmöstä keittiöön.
Piparisydän. Hauras. Annan sen pikkuiselle ja huokaisen; kumpa kenenkään lapsen sydän ei murtuisi tänä jouluna. 
 

4 kommenttia:

Ina kirjoitti...

Sinapa sen sanoit! ♥♥♥

Anonyymi kirjoitti...

Kröhöm...pillahdin itkemään...Minä olin lapsena se jonka sydän särjettiin ja elän lopun elämääni niiden aikuisten tekemisien tuska sydämessä mutta kuitenkin omille lapsilleni annan niin hyvän elämän kuin vain kykenen antamaan...nyt tulvahti tuskaisia muistoja mieleen...

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Kauniisti kirjoitettu ja ajatukseni lähtivät kiitämään menneeseen ja jäljelle jääneeseen tuskaan.. toivon myös samaa, ettei lasten sydämiä rikottaisi koskaan..

Henna kirjoitti...

Ina: hyvä jos jotenkin sen osasin sanoa♥

Nina: Voi...♥

Tarja: ♥