sunnuntai 7. elokuuta 2011
Hei, kyllä täällä joskus valmistakin tulee, vaikka ette uskokaan;) Joskus on vaan liian monta neulomusta/virkkausta/ompelua kesken ihan vain siitä syystä että uusia juttuja on niin kiva aloittaa... Niinpä en voinut vastustaa kiusausta neuloa yhtä tilkkua Putin peittoon (ohje; Moda 4/11), kun nämä IHANAT langat tupsahtivat meille. Vähän hassua oli ja harmitti, että langan värinvaihtokohdat olikin liitetty toisiinsa solmulla - minusta se on vähän "huijausta"... Mutta joka tapauksessa ihanan pehmoista ja kauniin väristä jälkeä syntyy - ei millään malttaisi olla tarttumatta toiseen lankakerään, mutta kun nyt on saatava kiireellisempiä alta pois.
Tätä lankaa voisin ostaa vaikka kuinka paljon, mutta on hurjan kallista isompaan peittoon (kuvittelen mielessäni leveää päiväpeittoa...) ja voihan tätäkin sitten täydentää myöhemmin, vaikka erilaisilla tilkuilla.
Tästä tulee varmasti taas sellainen, joka on ensin Putilla, sitten nukenpeittona ja sitten keksin sille uutta käyttöä tai isonnan sitä torkkupeitoksi - ja joka jää sitten hellästi taiteltuna kaappiin muistuttamaan menneestä. Ja jonka voin antaa jollekin tärkeälle ihmiselle lainaan, hellästi pidettäväksi.
Mielestäni käsityötä tulee kohdella hyvin, koska siihen on uhrattu niin paljon aikaa ja vaivaa ja tekemisen iloa:) Ja joskus on oltava näpertäjälläkin "karkkipäivä" jolloin saa nauttia vähän laadukkaammista materiaaleista, jotka sitten toisaalta ehkä kestävätkin pidempään ja antavat moninkerroin takaisin hintansa.Ei kommentteja: