lauantai 6. elokuuta 2011


Ihana leipä -kirja! Joukossa runoja, sananlaskuja ja Raamatunjakeita leipään liittyen. Ja kuvitus kaunista. Ihmiset kertovat omista leipomisjutuistaan leppoisasti. Ja valtavasti erilaisia leipäreseptejä... Kun leipä tuntuu nykyään "kielletyltä" karppauksen valloitettua maailmaa, niin tuntui kivalta lukea tätä kirjaa ja huokaista. Olen aina tykännyt valtavasti leivästä; ruisleivästä, vehnäleivästä, äidin leipomasta, anopin sämpylöistä, omista uunista juuri otetuista lämpimäisistä! Ja nyt kun olen toista kuukautta viljattomalla (iho-ongelmien takia), niin aina vaan enemmän rakastan ajatusta laittaa oikeaa voita vastapaistetun leivän päälle.
Kokeilinkin erästä kirjan ohjetta, savipataleipää:) Minulla on ollut ainakin 15 vuotta tuollainen pata kaapissa ja tosi harvoin sitä on tullut käytettyä. Leivänteko siinä oli kivaa ja miten kaunis on asettaa leipä siivuttuna tarjolle tuossa padassa!
Ihana oli saada leivän tuoksua kotiin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Maiskis...kotona leivottu leipä on parasta!

Henna kirjoitti...

Totta! Ja jos joskus vaivaisikin käsin koneen sijaan - voisi olla kivaa upottaa kädet taikinaan...

Homsantuu kirjoitti...

Hauska sattuma, itse leivoin juuri tällä viikolla tuon kirjan ohjeilla paria erilaista leipää! Hyvää tuli. Leivän leipominen on jännittävää ja tuoreen leivän tuoksu ihan parasta. Myös Helene Johanssonin Leipä -kirjaa kannattaa vilkaista, jos et ole siihen vielä törmännyt. Kirjan ohjeilla tulee ehkä maailman parasta leipää, vaikka työlästä onkin.

Henna kirjoitti...

Kiitos vinkistä, en ole tuohon Leipä -kirjaan tutustunut!