sunnuntai 28. lokakuuta 2012


 Näitä pieniä kivitaskuja, joista jokainen on ihan erilainen, syntynyt viime päivinä♥ Ne ovat oikeita kierrätyslintuja, koska täytteenä on langanpätkiä, pikkuriikkisiä kangastilkkuja ym. "silppua". Ja päällikankaat ovat pieniä epämääräisiä tilkkuja. Siiviksi langanpätkiä ympyräksi virkattuna tai kangasaplikaatiot.
 
 
 Tämän kori-idea toimi ihan hyvin. Ajatus tuli nähdessäni sellaisen 1970 -luvun Mariannepeltipurkin, joita oli sini- sekä punavalkoraidallisena. Vinoraidat on tehty virkkaamalla 2s punaisella, 2s valkoisella ja siirtäen kuviota aina seuraavalla kerroksella yhden vasemmalle. Korista tuli tukeva ja sisältäkin kaunis♥ Tämä olisi kiva isompana ja vaikka mustavalkoisena, raidat leveämpänäkin.
 
 
Tämän tein virkkaamalla ensin ihan normaalin pohjaympyrän. Sitten virkkasin poikittain reunan; 3 krs valkoisella, 3krs mustalla. Kun reunakaitale oli tarpeeksi pitkä, virkkasin mustalla yläreunan ympäri kiinteitä silmukoita. Sitten vaan reuna kiinnitetään pohjaan virkaten. Tuli mielestäni niin kiva ja reunat tosi tukevat.
 
 
Voihan kude! Tässä tulossa tyynynpäällinen isoilla puikoilla neuloen -siitä enemmän myöhemmin:)
 
 
Ja kärpässieni on helppo virkata; teet ensin jalan, eli pienen tai vaikka jättisuuren tavallisen korin ja sitten lakki niin että siitä tulee vähän kupera, eli et lisää silmukoita niin tiuhaan kuin pohjassa. Vähän niinkuin aina siellä ala-asteen rättikässässä tuli se patalappu-pipo... Virkkaa vähän halkaisijaltaan pohjaa suurempi pyörylä ja sitten lisäämättä reunaosa (silmukoiden takareunasta). Ja sitten täplät oman maun mukaan. Minä virkkasin ne "läpi" muutamalla silmukalla. Ajatuksena tehdä tällainen myös mustalakkisena, valkoisin täplin.
 
Toivottavasti näistä ohjeista oli jollekin hyötyä. Tai osviitasta... Seikkaperäisiä ohjeita olen huono kirjoittamaan. Ja kuule, jos et ole vielä osallistunut pöllöiseen arvontaan niin vielä tämä päivä aikaa osallistua!
 
Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle toivottelee Henna♥
 


6 kommenttia:

Pizzicato kirjoitti...

Hyvin toimii tuo raitaidea! Tosi kivan näköiset. Ja ihana symppis tuo kärpässieni :) Itselläni virkattuja pieniä kärpässieniä tulossa jonossa joulua odottamaan. Niissä jokin kovasti nyt viehättää :)

Henna kirjoitti...

Kiitos, Pizzicato♥

Liila kirjoitti...

Ihania koreja olet tehnyt. Ja nuo pienet kivitaskut ovat suloisia :)

Henna kirjoitti...

Kiitos Liila♥

Jokke kirjoitti...

kivoja virkkausjuttuja :)

Henna kirjoitti...

Kiitos Jokke:)